DOMOV
NOVICE
VELIKI ŠVICARJI
NAŠI PSI
MLADIČKI
O NAS
KONTAKT
KNJIGA GOSTOV
LINKI
ZEMLJEVID
english

Veliki švicarji > Amerika 2012 - potopis

AMERIKA 2012 - POTOPIS

 


Dopust po "pasje"

Vse skupaj se je začelo z mojim emailom prijateljema Susan in Dougu v New York, lastnikoma našega Drugija (Loydovega sina) in Bogija (njunega prvega švicarja). Poslala sem jima nekaj fotografij naše nove mladičke kavalirke Neli in po naključju smo ugotovili, da tudi njun sin Gregg, ki z družino sicer živi na Floridi, vneto išče dobro leglo cavalier king charles spaniela. Želeli so si namreč samčka zdrave in lepe razstavne linije, ki bi delal družbo njihovemu havanskemu bišonu Haviju. 

 

In tako se je začelo. Odločili so se, da želijo brata naše Neli, saj so bili prepričani, da sem dobro preverila zdravstveno ozadje legla in linije. Na tem mestu se moramo zahvaliti vzrediteljema Zvonki in Stanku Jalovcu, ki sta bila najboljšega samčka iz legla pripravljena poslati na tako dolgo pot v nov dom in ki sta bila vedno na voljo za vsa vprašanja in dileme.

S fantom Igorjem sva tako sredi avgusta odpotovala z novo pasjo kepico po imenu Goofy Nella´s Cavaliers v New York, z namenom, da jo predava Greggu in njegovi družini. 

Naša pot se je začela na letališču v Zagrebu, se nadaljevala v Amsterdamu ter se po dobrih 18 urah potovanja končala na letališču JFK v New Yorku, kjer sta nas pričakala Susan in Doug. Goofy (Winston, kot so ga kasneje preimenovali) je bil resnično priden na poti in vsi so ga občudovali.

 

Najbolj pa sem se seveda veselila, da po skoraj treh letih ponovno vidim njuna švicarja Bogija in Drugija. Ne čudim se, da sta oba že ameriška prvaka v lepoti, saj sta prava magneta za oči. Zelo lepo sta vzgojena, šola ju namreč tesni sodelavec Cesarja Milana. Spoznala sva tudi njuno varuško, ki pride na dom, ko Susan in Doug za več ur odideta od doma.

Bogi (Ch. Alf Rajhenburški) je v času našega obiska prvič tudi postal očka malim švicarčkom. In smo šli - na ogled nekaj dni starih kepic in na obisk psarne Matterhorn. Nalajalo nas je kar 13 odraslih švicarjev in počutila sem se kot v nebesih :-) Najlepša hvala Laurie, ki nam je dovolila ogled tako malih mladičkov in nam seveda z veseljem predstavila njene lepe pse. Zelo zanimivo je, kako lepo so vzgojeni in kako uravnovešen trop švicarjev je to. Laurie z njimi ne obiskuje le pasjih razstav, temveč tudi tekmuje v paši (ima lastne ovce), se udeležuje tekem v vleki vozičkov idr. Navdušena sem bila nad odnosom američanov do psov.

Z Igorjem sva si nekaj dni rezervirala tudi za oglede. Poleg Long Islanda sva si dodobra ogledala celoten Manhattan ter kasneje odpotovala še v Washington in Philadelphio. 

 

Za piko na i najinega potovanja pa je poskrbel ogled tekme ameriškega nogometa (Jets vs. Giants) na Metlife stadionu v New Jerseyu, kamor sta naju povabila Susan in Doug. 

To je prav gotovo dopust, ki ga ne bova nikoli pozabila. Ne vem, kako naj se zahvaliva Susan in Dougu za vse, kar sta storila za naju, za prenočišče, hrano, oglede, nasvete, brezplačen taksi, nogometno karto, vsa darila in nepozabno izkušnjo! Enostavno HVALA!

 


DOMOV   NOVICE    VELIKI ŠVICARJI    NAŠI PSI    MLADIČKI    O NAS    KONTAKT    KNJIGA GOSTOV   LINKI    ZEMLJEVID

eng