DOMOV
NOVICE
VELIKI ŠVICARJI
NAŠI PSI
MLADIČKI
O NAS
KONTAKT
KNJIGA GOSTOV
LINKI
ZEMLJEVID
english

 

NOVICE

 


 

 

 


21. maj 2017

Pred tednom dni smo se žal morali posloviti od našega švicarja Loyda. Loyd bo za vedno ostal v naših srcih. Za seboj je pustil veliko lepih in zdravih potomcev, katerih slike nas še posebej razveseljujejo v teh težkih dneh. Loydovo slovo je prišlo precej na hitro - še v začetku leta smo proslavljali rojstvo njegovih novih mladičkov. Loyd, hvala za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj v teh 10 letih. Upamo, da ti je sedaj lepo in lažje na drugi strani mavrice v Brinini družbi, ki si jo tako oboževal. Počivaj v miru.

Karhunkierros Inzaghi "Loyd" 2. 12. 2007 - 13. 5. 2017


11. oktober 2016

Po dolgem času se spet javljamo. Razlog za pomanjkanje časa je naša nova družinska članica Lina, ki nas je polno okupirala (in prav je tako) :) Lina nima 4 tačk in tudi laja ne, polepša pa nam slehrni trenutek.  Z Loydom in Lomo so pravi prijatelji. Psa ne kažeta nobenega ljubosumja, le med seboj se prerivata za Linino pozornost. Zelo jima je všeč, ko ju Lina boža (beri "cuka") ali ju hrani z jabolki. Lina pa bo prava kinologinja - že sedaj namreč (po mami) kaže pretirano navdušenje nad psi (ubogi ati) :) 


3. oktober 2015

Z Jackom smo se udeležili dveh razstav (mednarodne in specialke) v Lipici.

Rezultati:

CACIB Lipica: odlično, 1. mesto, PRM, JBOB, Jack je postal mladinski lepotni prvak Slovenije
Specialka SKVPM: odlično, 2. mesto

Čestitke Jack! 

*

Prilagam pa še nekaj slikic Loyda, Lome in Neli iz potepanj.


Na Vršiču (Neli, Loyd, Loma)


Utrujena Loma in Loyd na Voščci


Loma in Loyd na Voščci


Loyd in Loma v Planici


15. september 2015

Po dolgem času še nekaj kavalirskih novičk :) 

Obiskal nas je sinček Uneek Zgornjesavski - pravi navihan in razigran lepotec! Je izrezan očka!


Uneek Zgornjesavski


Nepopisna ljubezen med mamo in sinom :)


15. september 2015

Vesela novička, Jack (Durango Zgornjesavski Clark´s Future) je HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0, kar pomeni, da je kompletno prost bolezni skeleta. Uspešno je opravil tudi vzrejni pregled z odlično oceno, kar pomeni, da je sedaj na voljo za paritve.

*

Jack in Marjana sta se udeležila tudi državne razstave CAC Obala, kjer je Jack osvojil odlično, 1. mesto, CAC, JBOB, BOS in BOB! Čestitke!


21. junij 2015

Bili smo na mednarodni razstavi na Bledu, kjer je blestel naš Jack - Durango Zgornjesavski Clark´s Future.

S samo 11 meseci starosti je zmagal v razredu mladih z oceno odlično, 1. mesto, PRM, JBOB ter z nazivom BOS postal tudi najlepši samec VŠPP razstave (v konkurenci so bili tudi šampioni in mnogo starejši psi). Zelo smo bili veseli, da je sodnica prepoznala Jackov potencial. Jack je za svojo starost res lepo razvit, vidi se, da bo velik, močan in kompakten samec.
Skupinska po razstav - Jack, Neli, Loma, Loyd


20. junij 2015

Tudi tokrat nismo imeli sreče z mladički :( Loma ponovno ni bila breja. V tem trenutku ne načrtujemo novega legla.


27. april 2015

Naša Loma je pohitela z gonitvijo. Močno upamo, da je bila paritev tokrat le uspešna. Pustimo se presenetiti.

Tokrat smo za bodočega očeta izbrali prekrasnega samca poljskih linij po imenu Ch Cerber Refugium Polonica.

Mama: 
Paloma Zgornjesavska "Loma"
(HD A, ED 0, OCD 0), več o Lomi
Oče: 
Ch. Cerber Refugium Polonica (HD A, ED 0, OCD 0, lepotni prvak)

Če je bila tokrat paritev le uspešna, se bodo mladički skotili okoli 20. 6. 2015


11. marec 2015

Ultrazvok je pokazal, da naša psička Loma na žalost ni bila breja. Sparili jo bomo ponovno ob naslednjem ciklusu. Če bo vse posreči in nam tokrat le uspe narediti mladičke, naj bi bili le-ti skoteni čez poletje 2015. 

Dodali smo nekaj novih slik Lome na njeno podstran.

Z našim solastniškim samčkom Jackom pa smo se udeležili njegove prve razstave, ki se je odvijala v Celju. Jack je navdušil sodnika in osvojil zelo perspektivno, 1. mesto, BOB puppy. Več slik z razstave v Jackovi rubriki razstave. Nekaj svežih pa tudi v njegovi galeriji, kjer lahko vidite, da mladiček Jack ne izgleda več nič kaj mladičkasto :) Če bo šlo tako naprej, bo pravi velikan.


29. januar 2015

Pričakujemo VŠPP mladičke!

Prejšnji vikend smo se z našo psičko Lomo (Paloma Zgornjesavska) odpeljali v okolico Dunaja, kjer se je Loma pobližje spoznala s prekrasnim plemenjakom, avstrijskim lepotnim prvakom z imenom CH. Timo From Swiss Star. Timo je izredno velik in močan samec, robustne konstitucije in zelo prijaznega in odprtega karakterja. Enako kot Loma ima tudi Timo brezhibne zdravstvene rezultate (kolki, komolci in ramena).

Če je bila paritev uspešna, se bo naše novo leglo velikih švicarskih planšarskih psov skotilo konec marca 2015! Več na strani mladički. Sprejemamo rezervacije!

Mama: 
Paloma Zgornjesavska "Loma"
(HD A, ED 0, OCD 0), več o Lomi
Oče: 
Ch. Timo From Swiss Star (HD A, ED 0, OCD 0, oči ok, avstrijski lepotni prvak)To pa še ni vse. Tudi naš plemenjak Loyd bo ponovno postal očka, tokrat s psičko Vivi od Svisart. Tudi interesenti za to leglo se lahko obrnete na nas.


Loyd in Vivi


20. november 2014

Naše prvo leglo cavalirčkov smo uspešno vzredili in oddali v najboljše možne roke, za kar smo zelo hvaležni! Uška je odšla k Nelinim vzrediteljem v psarno Nella´s Cavaliers, kjer ji družbo dela cel kup razigranih kavalirčkov. Uma (Misu) je z Jano in Nejcem odpotovala čez lužo, natančneje v Texas in tako postala ameriška državljanka :) Na srečo jo bomo še večkrat lahko videli. Usher se je preselil v Logatec in bo lahko nagajal Domnu in Tini, Uneek pa bo družbo delal Gregorju in Tanji v Domžalah.

Kako napredujejo boste lahko spremljali na njihovih podstraneh. 

*

Zdaj pa v švicarske vode. V začetku septembra smo v Slovenijo pripeljali novo svežo kri rusko-ameriško-čeških korenin (v daljnih kolenih rodovnika najdemo celo našo Brino :) ). Predstavljamo vam ljubkega mladička po imenu Durango Zgornjesavski Clark´s Future, krajše "Jack", ki bo družbo delal mojim solastnikom. Upamo, da bo zdrav, da se bo lepo razvijal in da bo prijetna osvežitev za slovensko vzrejo VŠPP v prihodnosti. Komaj čakamo, da ga pokažemo na kakšni razstavi.

Več o Jacku tule.

*

Čas hitro teče, časa za posodabljanje naše spletne strani pa kar zmanjkuje. Vseeno pa moramo objaviti še kakšno bolj svežo slikico našega lepotca Loyda. Loyd bo decembra dopolnil že 7 let, pa se še vedno super drži. Presodite sami :)27. april 2014

Dodali smo nove slikice naših nagajivih mladičkov cavalierjev.


25. marec 2014

Dodane nove slikice malih kavalirčkov v starosti 5 tednov.


17. marec 2014

Naši mladički so bili ta vikend prvič zunaj - na sončku. Strašansko so uživali! Lepo napredujejo, imajo že okoli 1 kg.


Uneek, Uma, Uška in Usher

Več slik tukaj.


1. marec 2014

Dodali smo nove slikice mladičkov! Noski se jim že barvajo na črno, kmalu pa bodo tudi spregledali. Po teži so dosegli že okoli 400 g. Iz dneva v dan postajajo bolj luškani!

Slikice tule


24. februar 2014

Imamo mladičke cavalier king charles španiela!

Pa smo jih dočakali. Imamo 6 prekrasnih mladičkov, 4 samčke in 2 samički, skoteni 17. 2. 2014. Njihova imena so Uška, Uma, Usher, U2, Umek in Uneek Zgornjesavski.

Po teži lepo napredujejo in so že pravi "buhteljčki".

Slikice in več informacij o našem U-leglu tule. Nekaj mladičkov še išče pravega lastnika. Kontaktirajte nas za informacije.


25. januar 2014

V zadnjem času se nam veliko dogaja, časa za posodabljanje našega spletnega mesta pa kar primanjkuje. 

Pred kratkim smo z našo kavalirko Neli odpotovali v ljubko mestece Szeged, ki leži na tromeji med Romunijo, Madžarsko in Srbijo. Prevozili smo 1500 km v enem dnevu. Neli se je v Szegedu srečala s svojim izbrancem Olijem (rodovniško Multi CH Bonitos Companers Imperator). Naše prvo leglo kavalir king charles španjelov pričakujemo konec februarja 2014! Sprejemamo rezervacije!


CHJ Slo Nella´s Cavaliers Dillie "Neli" in Multi CH Bonitos Companeros Imperator "Oli" 

Mati: ChJ Slo Nella´s Cavaliers Dillie "Neli"

Oči: brez bolezni
Patele: 0/0 (brez bolezni)
DNK test episodic falling (opravljeno v Angliji): negativno, ni prenašalka
DNK test dry eye (opravljeno v Angliji): negativno, ni prenašalka
DNK test curly coat (opravljeno v Angliji): negativno, ni prenašalka
Srce: pregledano 2013, brez znakov miksomatozne degeneracije

Razstavni uspehi: mladinska lepotna prvakinja Slovenije JCH SLO, odprt tudi CH SLO, 2 × ZP, 5 × odlična, 2 × BOB puppy, 3 × PRM, 2 × JBOB, 1 × CAC, 1 × RCACIB, 4. mesto v razredu mladih samic na svetovni razstavi v Budimpešti 2013

Oče: UK Ch, Int Ch, EW'10 Bonitos Companeros Imperator "Oli"

Oči: brez bolezni
Patele: 0/0 (brez bolezni)
Srce: pregledano, brez bolezni

Razstavni uspehi: lepotni prvak Anglije, Madžarske, Bolgarije, Črne Gore, Makedonije, Srbije, Romunije, Nizozemske ..., evropski lepotni prvak 2010, mednarodni lepotni prvak, večkratni klubski lepotni prvak, madžarski mladinski lepotni prvak, mladinski lepotni prvak Luxemburga, večkratni BIS zmagovalec ...

Že sprejemamo rezervacije!

*

Obiskali smo Salvadorja Zgornjesavskega "Mata" in Kessie Zgornjesavsko. Mat je izrazan Loyd, Kessie pa čista Brina :) Zelo smo uživali na obisku, hvala Brežnikovim!


Kessie Zgornjesavska in Salvador Zgornjesavski "Mat"

*

Zapustil nas je Klark, še zadnji samec iz našega prvega legla :( Klark ni bil le najuspešnejši razstavni slovenski švicar, njegovi vrhunski rezultati so ga uvrščali v sam svetovni vrh med veliki švicarskimi planšarskimi psi. Zelo nam je žal zanj. Počivaj v miru, naš mali Charlie!


Klark Zgornjesavski, BIS 1. mesto CAC Hrušica 2009


7. oktober 2013

Naša kavalirka Neli je uspešno opravila vzrejni pregled v Trbovljah. Njeni zdravstveni rezultati so perfektni: oči - kompletno ok, pogačice 0/0, UZ srca - brez znakov miksomatozne degeneracije, DNK analiza za bolezni episodic fallin, curly coat in dry eye - negativno in ni prenašalka omenjenih bolezni.

Juhuhu! Zelo smo veseli. Njeno prvo leglo planiramo za spomlad / poletje 2014. 

*

Prejeli smo tudi lepo slikico Klarka, sina naše Brine (hvala, Jana). Na državni razstavi v Trbovljah je namreč zasedel 3. mesto BIS veterani. Čestitke Klark in Živa!


(vir: www.mojpes.net)

*

Bili smo na mednarodni razstavi v Kopru. Bil je zelo uspešen vikend!

1. dan:
Multi Ch. Maxi Zgornjesavski - odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOS, postal nov lepotni prvak Slovenije CH SLO
Fatima Dreams of Katrin (hči Maxija) - odlično, 1. mesto, PRM, JBOB, BOS, BOB, BOG TOP 8, postala nova mladinska lepotna prvakinja Slovenije JCH SLO
Salomon Zgornjesavski "Leo" - prav dobro 1. mesto (pdb, ker ni pustil pokazati zob, a zelo lep opis - to je bila njegova prva razstava)
Nella´s Cavaliers Dillie "Neli" - odlično, 1. mesto, CAC, RCACIB (prijavljenih 17 kavalirjev / 12 psic).
Na razstavi je bil tudi Loydov vnuček Job Lepa Anka - odlično, 1. mesto, CAC, RCACIB.

2. dan:
Multi Ch. Maxi Zgornjesavski - odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOS, Mediteran Winner
Fatima Dreams of Katrin - odlično, 1. mesto, PRM, JBOB, BOS, BOB, Mediteran Winner


Maxi Zgornjesavski - Fatima Dreams of Katrin - Salomon Zgornjesavski


Nellas´s Cavaliers Dillie "Neli" (prva na sliki)

Čestitke vsem lastnikom. Ponosni smo na naše Zgornjesavce in njihove potomce :)

Slike iz razstave se nahajajo TU.

*

Dodajam pa še nekaj novejših slikic našega Loyda

 

Loyd z nizozemskima kolegicama, Blondie in Bandhu


3. september 2013

Tokratne novičke objavljam s cmokom v grlu. 

9. julija 2013 smo se zelo na hitro in nepričakovano morali posloviti od naše pasje prijateljice Brine. Vse je izguba zelo prizadela, zelo jo pogrešamo. Brina je bila naša vodilna vzrejna psička in naša prva velika švicarka. Po njeni zaslugi smo se zaljubili v pasmo VŠPP. Bila je psička, ki ji ni para. S svojo možato postavo in nežnim karakterjem je očarala vsakega. Ljudje po svetu so jo opisali kot legendo in »pravo« švicarko. In to je naša Brina resnično bila. Nikoli ne bomo pozabili vseh lepih trenutkov, ki smo jih doživali skupaj. Ne bomo pozabili njenih čudovitih potomcev, ki jih je dala, njenega nasmeška in izraza na njenenem obrazu. Nikoli ne bomo pozabili njenega mahanja z repkom in veselega lajanja, niti njene neprestane želje po božanju in crkljanju ne. Brina, legenda, bo vedno imela velik prostor v naših srcih.

Brina, hvala za vse te lepe trenutke. Počivaj v miru. Za vedno se te bomo spominjali!

brina slovo.jpg

Brino smo izgubili zaradi grozne reakcije na ampule za klope znamke Certifect. Težko pišem o tem, vendar bi rada opozorila vse lastnike psov, da bodo pazljivi. V prihodnjih dneh bom objavila naraven recept za zaščito pred klopi, ki ga lahko uporabite kot alternativo.

*

To pa niso edine žalostne novičke. Brini se je nepričakovano na drugi strani mavrice pridružil tudi njen sinček Bond (Luks Zgornjesavski). Bond nas je zapustil veliko prezgodaj. Upam, da z Brino sedaj veselo skakljata naokoli. Bond, nikoli te ne bomo pozabili, RIP!

*

Z velikim obžalovanjem sporočamo tudi, da niti Osty niti Rona nista breji. Tako pričakovanih mladičkov v tem letu ne bo. Paritev imamo v načrtu ponoviti čez natanko 4 mesece.

 

Upam, da se je to grozno poletje le zaključilo. Obračamo nov list in verjamem, da bom že kmalu lahko objavila bolj razveseljive novičke.


1. julij 2013

Ponovno smo dobili obisk s Češke. Po natanko enem letu nas je obiskal naš Maxi Zgornjesavski s svojo hčerkico Fatimo Dreams of Catherine in lastnikoma Katrin in Petrom.


Peter - Maxi - Katrin - Fatima - Brina - Loyd


Maxi Zgornjesavski & Fatima Dreams of Catherine

Skupaj smo se odpravili na 2 mednarodni razstavi na Bled, kjer je Zgornjesavec Maxi spet blestel. Prvi dan je premagal vse prijavljene švicarje in osvojil naziv odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOS, BOB. 


Najlepši samec in najlepša samica VŠPP na razstavi (Maxi levo)

Drugi dan pa mu je laskavi naziv BOB odnesla češka psička, sam pa je bil proglašen za najlepšega samca švicarja: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOS. Z dvakratno zmago CACIB je postal tudi zmagovalec Karavank (Karawanken winner).


             Maxi Zgornjesavski                                  Fatima Dreams of Katrin                                         

Tudi njegova hčerkica (naša vnukinja) Fatima je bila oba dni zelo uspešna, saj je obakrat zmagala razred mladih in osvojila 2 × odlično, 1. mesto, 2 × PRM. Čestitke, zelo smo ponosni na Maxija in njegov podmladek!

*

Prejeli smo tudi nekaj prelepih fotografij Loydovih mladičkov s psičko Tayo. Skotilo se jima je 10 lepih in pravilno obarvanih mladičkov. Nekaj mladičkov še išče prave lastnike. Kontaktirajte me za informacije.


31. maj 2013

PRIČAKUJEMO DVE LEGLI! Uspešno smo sparili tudi našo Rono Zgornjesavsko (HD A/B, ED 0/0, OCD 0/0). Oče mladičkov bo Gabor v.d. Weiakkers (HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0, oči OK, mentalni test odličen), prekrasen samec iz Nizozemske. Če je bila paritev uspešna, se bodo mladički skotili začetek avgusta, torej približno 3 tedne kasneje kot leglo naše Osty. To bo veselo! Hvala solastnikom Capudrovim, da so mi omogočili to paritev. Komaj čakam male kepice!

Gabor v.d. Weiakkers

Več informacij na podstrani mladički.

*

Bili smo na svetovni razstavi v Budimpešti z našo kavalirko Neli. Prijavljenih je bilo ogromno prelepih kavalirčkov, skupaj približno 90. Neli se je odlično odrezala in zasedla odlično, 4. mesto med močno konkurenco mladih psic. Zelo smo bili veseli za ta uspeh. Hvala Ani za hendlanje in lepo prezentacijo naše Neli! Bili sta čudovit tim.

V Budimpešti smo si nekaj dni vzeli tudi za oglede in raziskovanje mesta, med drugim pa smo obiskali tudi našega vnuka Arnolda. Hvala Evi in njeni družini za povabilo in pogostitev!

Slikice iz Budimpešte TU.

*

To pa še ni vse. Pretekli vikend smo se z Neli udeležili tudi razstave na Hrušici, kjer smo doživeli odličen uspeh. Neli je zmagala v razredu mladih (PRM) ter osvojila JBOB (najlepši mladi predstavnik pasme) ter postala nova slovenska mladinska lepotna prvakinja (JCH SLO)! Bravo, moja punca!

Slikice iz Hrušice TU.


11. maj 2013

Z velikim veseljem naznanjamo, da po dolgem času spet PRIČAKUJEMO MLADIČKE

Mati: Osty Zgornjesavska (HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0, CAC zmagovalka na evropski klubski razstavi in RCAC na evropski razstavi 2010)

Oče: Gabor v.d. Weiakkers  (HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0, oči OK, mentalni test odličen, živi na Nizozemskem)

Paritvena kombinacija je bila dobro premišljena in skrbno izbrana. 

Če bo vse posreči, se bodo mladički skotili v začetku julija 2013 in bodo za oddajo v sredi septembra. Sprejemamo rezervacije za dve legli. Drugo leglo planiramo mesec dni kasneje kot prvo. Več informacij bo znanih kmalu.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila Mireille za vso pomoč pri paritvi in odgovore na vsa vprašanja, ter mojim solastnikom - družini Kovač, ki so pristali na moje nore ideje :-)


1. maj 2013

Dobili smo zdravstvene izvide kolkov, komolcev in ramen naše Rone Zgornjesavske! Rona je brez displazije in odkruškov, rezultati pa so HD A/B, ED 0/0 in 0CD 0/0. Zelo smo veseli! Z Rono smo uspešno opravili tudi vzrejni pregled in z velikim veseljem naznanjamo, da njeno prvo leglo planiramo prav v tem poletju.


Rona na vzrejnem pregledu

Imamo pa še naslednje vesele novičke. Iz našega S-legla sta bili pregled skeleta opravili tudi Sissi Zgornjesavska in Sydney Zgornjesavska. Sissi je HD A/A, ED 0/0 in OCD 0/0, poleg tega je z odliko opravila tudi mentalno testiranje. Na uradno ocenitev slik Sydney še čakamo, naj pa bi na prvi pogled vse izgledalo ok. Zelo smo veseli!

To pa še ni vse. Iz Nemčije je prišla vesela novička o zdravstvenih izvidih sina našega Loyda - Nerota (iz legla s psičko Taro). Tudi on je HD A, ED 0 in OCD 0. Nerota smo po dolgem času pretekli vikend spet videli v živo. Na povabilo njegovih lastnikov smo se odpravili na mednarodno razstavo v Salzburg. Nero me je presentil s svojim atraktivnim videzom in čudovitim karakterjem. Na razstavi je tudi osvojil nazive odlično, 1. mesto, CACA in rCACIB. Čudovit pes! Hvala Nerotovim lastnikom, zelo smo uživali v Salzburgu :-) 


Nero na IHA Salzburg 2013 - CACA, RCACIB 

S seboj pa smo seveda imeli še našo najmlajšo princesko - kavalirko Neli. Neli je ponovno zmagala v razredu mladih, vendar tokrat s prav dobro oceno. Edina pripomba sodnice je bila, da še ni dokončno razvita, vendar da naj bi bila na dobri poti k lepim razstavnim uspehom. Nekaj slikic iz razstavno-turističnega vikenda v Salzburgu TUKAJ.

V naslednjih mesecih imamo v planu kar nekaj razstavih tekmovanj. Med drugim se sredi maja odpravljamo tudi na svetovno razstavo v Budimpešto. Takrat se zopet oglasimo. Držite pesti!


14. januar 2013

Bili smo na mednarodni razstavi v Ljubljani. Naša kavalirka Neli je ponovno osvojila zmago v razredu mladih in prejela odlično, 1. mesto in naziv PRM. Poleg tega sta z mlado razstavljalko Ano tekmovali v junior handlingu. Glede na to, da sta se na dan tekmovanja videli prvič, sta se odrezali več kot odlično. 

Pri velikih švicarskih planšarjih je zmago (BOB) osvojil naš 8-letnih Klark, ki pa je poleg tega v best in show programu med veterani vseh pasem ponovno stal na najvišji stopnički. Bravo, Klark!

Slike iz razstave CACIB TUKAJ in iz specialke SKPP TUKAJ.

*

Dodali smo še manjkajoče slike iz preteklih razstav v rubrike:

Brina razstave,
Loyd razstave,
Rona razstave,
Osty razstave,
Kessie razstave.

*

Prilagamo pa še nekaj zimskih s pasjimi prijatelji.


        Taj - Loyd - Brina                                                Rona - Lu - Loyd - Brina                                         


 Brina - Loyd - Taj - Gaby ter Aleš - Janja - Darka


24. december 2012

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo srečen božič in vse dobro v letu, ki prihaja!

 


13. december 2012

Praznovali smo 5. rojstni dan našega Loyda! Kako hitro beži čas. Upamo, da bo še naprej tako zdrav, navihan in živahen.


CHJ Karhunkierros Inzaghi "Loyd"

Bili smo tudi na razstavi v Celju, ponovno v kavalirski zasedbi. Neli je prvič tekmovala v razredu mladih in popolnoma presegla naša pričakovanja. Osvojila je odlično, 1. mesto, PRM in JBOB, domov pa smo prinesli tudi lep pokalček. Hvala Zvonki in Urši-Hani za fotografije in filmčke!


Nella´s Cavaliers Dillie "Neli" - prvakinja mladih in najlepši mladi predstavnik pasme

Ostale slike iz razstave TU.

*

Vse zainteresirane bi radi obvestili, da je na voljo za paritev mlad samec z imenom "Izzy Quarterworld" (HD A, ED 0, OCD 0, odlična telesna ocena). Informacije o paritvi preko Psarne Zgornjesavska.

 

Mama: Multi CH Banjin from Eagle Hills (HD A/A, ED 0/0)
Oče: JCH Gran Vencedor Centurion (HD 0/0, ED 0/0, OCD 0/0)


27. november 2012

Z našo kavalirko Neli (Nella´s Cavaliers Dillie) smo se udeležili razstave, tokrat v Vrtojbi. Neli se je še enkrat odlično odrezala, dobila zelo lep opis in ponovno osvojila zelo perspektivno, 1. mesto in BOB puppy. Veseli smo bili tega uspeha, še posebno ker je bila sodnica specialistka za pasmo. Slike iz razstave TU.

Naša naslednja razstava bo v Celju, Neli pa bo prvič tekmovala v razredu mladih. 
Neli je dobila tudi svojo podstran na našem spletnem mestu.

*

V odlični razstavni formi pa je še vedno naš Klark, Brinin sin iz našega prvega legla. Kljub svojim 8 letom starosti je še vedno zelo uspešen razstavni pes. Že avgusta je na razstavi v Trbovljah osvojil nazive najlepši veteran pasme, BOB, BIS veterani 1. mesto, BOG 1. mesto in BIS 3. mesto, pred kratkim pa je svojo zbirko pokalov dopolnil še z osvojenim BIS veterani 2. mestom na razstavi v Zagrebu. Klark je nedvomno najuspešnejši slovenski švicar, čestitke Živa!


21. oktober 2012

V zadnjih nekaj mesecih se je zgodilo veliko stvari. Praznovali smo Brinin 10. rojstni dan (vse najboljše, preljuba Brinca!), spremljali razvoj naše male kavalirke Neli ter pričeli z njenim šolanjem v KD Fido. Veliko smo hodili po hribih, obiskali nekaj mednarodnih pasjih razstav v Sloveniji in tuijini, bili pa smo tudi na nepozabnem obisku pri Loydovem sinu v New Yorku.


Brinin 10. rojstni dan (ni manjkala niti pasja torta) :-)

A najbolje bo, da s podrobnostmi pričnem kar na začetku. 

V sredini junija sta se v naši okolici odvijali dve mednarodni razstavi, CACIB Bled in CACIB Klagenfurt. Veseli smo bili obiska iz psarne Dreams of Cathrine iz Češke. Obiskali so nas Katrin, njen sin Pietr ter dva švicarja, naš Maxi Zgornjesavski in njegova izbranka Ambrossia Dreams of Cathrine. Skupaj smo se odpravili na obe razstavi in preživeli prekrasen vikend.

Razstave na Bledu se je udeležil tudi naš Oscar Zgornjesavski, ki sicer živi na Hrvaškem. Zgornjesavca sta se odlično izkazala v svoji rodni domovini ter osvojila najvišja mesta. Bila sem zelo ponosna na oba fanta:
Maxi Zgornjesavski: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB
Oscar Zgornjesavski: odlično, 2. mesto, RCAC, RCACIB


Ch. Oscar Zgornjesavski (levo) in Ch. Maxi Zgornjesavski (desno)

Več fotografij iz razstave na Bledu je TU.
Naslednji dan smo odšli v Avstrijo, v Celovec. Rezultati:

Maxi Zgornjesavski: odlično, 2. mesto, RCACA, RCACIB
Karhunkierros Inzaghi "Loyd": odlično, 1. mesto, CACA

Po razstavi smo odšli še na zasluženo kopanje v Vrbsko jezero in bili prava atrakcija! 


Karhunkierros Inzaghi "Loyd", Vrbsko jezero, Celovec

Več fotografij iz razstave v Celovcu TU.
Hvala sestri Neži ter prijateljem Sanji, Alešu in Maji, ker so mi pomagali na vseh razstavah, najvijali, fotografirali in nas spodbujali :-) Najboljši ste!

Tokratni dopust pa smo preživeli nekoliko drugače, a kljub temu čisto po "pasje". Ko smo dobili našo kavalirko Neli, sem njeno slikico poslala po e-pošti tudi prijateljema Susan in Dougu v New York. Susan in Doug sta lastnika Loydovega sina Drugija in švicarja Bogija in v teh letih so se med nami spletle čudovite prijateljske vezi. Presenečno mi odgovorita, da tudi njun sin Gregg išče mladička kavalirja. In bili so pečeni! S fantom Igorjem sva sredi avgusta tako odpotovala z novo pasjo kepico po imenu Goofy Nella´s Cavaliers v New York in jo predala Greggu in njegovi družini.  Bila sem zelo vesela, da sem po dolgem času videla Susan in Douga, ter njuna švicarja Drugija in Bogija, ki sta mimogrede postala prava mačota! Obiskali smo tudi psarno Matterhorn in njihovih 13 odraslih švicarjev. Lahko si mislite, da sem se počutila kot v nebesih! :-) Z Igorjem sva si poleg Long Islanda in Manhattna ogledala tudi Washington in kasneje še v Philadelphio. Za piko na i pa je poskrbel ogled tekme ameriškega nogometa na Metlife stadionu v New Jerseyu! Ne vem, kako naj se zahvaliva Susan in Dougu za vse, kar sta storila za naju, za prenočišče, hrano, oglede, nasvete, brezplačen taksi, nogometno karto, vsa darila in nepozabno izkušnjo! HVALA!


Goofy Nella´s Cavaliers in Igor                                    Igor, Bogi in Drugi

 
                   Drugi in Bogi                                            Obisk psarne Matterhorn, Long Island 


Več o najinem potovanju v Ameriko si lahko preberete TULE.

Pretekli vikend pa smo se udeležili tudi mednarodne razstave v Kopru. Prvič je bila na razstavo prijavljena tudi naša Neli in odrezala se je več kot odlično! Osvojila je zelo perspektivno, 1. mesto in naziv BOB puppy, ki se ga izbere med najlepšim samcem in samičko v tej starosti! Na razstavo je prišla navijati tudi Nelina sestrica Naja (Donna Nella´s Cavaliers). Sestrici sta se tako srečali prvič po natanko 6 mesecih, veselje je bilo nepopisno :-) Veselilo nas je tudi, da so na razstavo prišli še lastniki našega Leota (Salomon Zgornjesavski). Upam, da Leota naslednjič vidimo tudi v razstavnih krogih kot tekmovalca :-) 

Rezultati:
Dillie Nella´s Cavaliers "Neli": zelo perspektivno, 1. mesto, BOB puppy
Karhunkierros Inzaghi "Loyd": odlično, 1. mesto

Hvala Igorju za pomoč na razstavi!

Za konec pa naj dodam še to, da je v pripravi tudi Nelina podstran na tem spletnem mestu. Tam boste lahko našli njene fotografije, rezultate iz razstav in drugo zanimive informacije. Kmalu nas ponovno obiščite!


29. maj 2012

Že dolgo se nismo javili. Razlog za to je pomanjkanje časa. Pridružila se nam je namreč nova članica Neli (Dillie Nella´s Cavaliers). Neli je babičina nova psička pasme cavalier king charles španjel in nova prijateljica Brine in Loyda. Je prava mala klovnesa, ki ves čas zabava vse prisotne in očara vsakega mimoidočega. Brini se zdi malo preveč hiperaktivna, Loyd pa komaj še sledi njenim vragolijam. Neli je zelo prijetnega karakterja, od Brine in Loyda pa se že uči lepega vedenja. Kmalu bomo obiskali tudi kakšno razstavo, da pokažemo lepotičko sodnikom ter da poskrbimo za njeno dobro socializacijo.


Dillie Nella´s Cavaliers "Neli"

Z Loydom smo se udeležili državne razstave na Hrušici. Loyd je dobil odlično oceno. Po nekaj urnem čakanju pred ringom je bil že čisto naveličan in v očeh mu je pisalo, da bi me naraje poslal kar na luno. Zato se je malo pohecal z mano v ringu, mi nagajal pri teku, premikal noge pri postavitvi, vohal po tleh - kot da ne ve, kako se mora obnašati na razstavi. Tako ga je sodnik komaj ocenil :) Očitno bo drugič morala peti bolj "trda" roka. 


Loyd na razstavi na Hrušici

Je bila pa razstavna pot v tem mesecu bolj uspešna za našega Klarka (sina naše Brine), ki se je udeležil svetovne razstave v Salzburgu in že tretjič osvojil naziv SVETOVNI PODPRVAK V LEPOTI! Čestitke Klarkec! Na razstavo je bilo prijavljenih preko 60 švicarjev iz vsega sveta, zato je drugo mesto še toliko slajše. Razstave se je udeležil tudi naš Maxi Zgornjesavski, ki je dobil odlično oceno v velikem razredu šampionov. Čestitke obema!


                   Klark Zgornjesavski - svetovni podprvak                Maxi Zgornjesavski - odlično

Prilagamo tudi nekaj slikic mladičkov Loyda in Lolite. Vsi mladički so že v novih domovih.


8. april 2012

Pred kratkim smo se Igor, Maja, Robert in moja malenkost odpravili v Reko, na razstavo, da ponovno pokažemo našega lepotca Loyda pred sodniki. Loyd je dobil odlično oceno, mi pa smo preživeli krasen dan ob morju. Utrinki iz razstave TUKAJ. Dobili smo se tudi z lastniki našega Larsa in mrcino temeljito prečohali. 

 
Loyd na razstavi v Reki, Hrvaška

  
Lars Zgornjesavski

Zelo smo se razveselili tudi zdravstvenih izvidov našega Pirsa Zgornjesavskega, ki je HD A, ED 0, OCD 0. Pirs je uspešno opravil vzrejni pregled v Domžalah in je tako sedaj na voljo za parjenje. 

Pred kratkim smo obiskali tudi mladičke našega Loyda s psičko Tayo. So zelo luštkani. Prilagamo nekaj slikic. 

 

Loyd pa je postal očka tudi 5 mladičkom s psičko Lolito. Skotile so se 4 punce in 1 fant. Slikice pridejo v prihodnjih dneh.


11. februar 2012

Loyd in Taya (lastnik F. Žurej) sta postala ponosna starša 9 mladičkom. Skotilo se je 5 punčk in 4 fantje, ki bodo odšli v nov dom v začetku aprila. 

 

*
Čestitke tudi Loydovemu sinu Nerotu (mama Tara), ki je na svoji prvi razstavi v Nürnbergu pri 6. mesecih v dobri konkurenci osvojil zmago. Ocena zelo perspektiven, 1. mesto, JBOB. Čestitamo in kar tako naprej!

*
Dodali smo individualne strani Tasa in Tara. Oba lepo napredujeta in se razvijata.


15. december 2011

Tudi naš mladiček Tar Zgornjesavski je že v novem, toplem domu! Veseli smo, da smo tudi zanj našli prave lastnike.

Vsem obiskovalcem našega spletnega mesta, vsem pesjanarjem in njihovim lastnikom pa želimo prijetne praznike in vse dobro v letu, ki prihaja! 


10. december 2011

Tas Zgornjesavski je že pri novih lastnikih v Italiji. Dobili smo že poročilo in fotografijo iz novega doma, odlično se mu godi.

 
Tas Zgornjesavski v novem domu

*

Čestitke našemu Oscarju Zgornjesavskemu "Copperju". Udeležil se je dveh mednarodnih razstav v Zagrebu, obakrat je tudi zmagal in s tem postal lepotni šampion Hrvaške - CH HR! Bravo Josip in Cooper!

1. dan: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB
2. dan: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB, Zagreb winner, hrvaški lepotni prvak CH HR


Ch. Oscar Zgornjesavski 


Čestitke tudi Pameli Zgornjesavski "Ajdi" in lastniku za uspešno opravljen ISP C - gre za izpit iz poslušnosti, sledenja in obrambe! Ajda je tako prva Zgornjesavka s tem izpitom. Čestitke!

Pohvalili pa bi tudi Salomona Zgornjesavskega "Leota" in vodnico Laro, ter Simbo Zgornjesavsko in vodnico Anito za uspešno opravljeno malo šolo! Pridni, kar tako naprej!


14. november 2011

Udeležili smo se mednarodne razstave v Vrtojbi. Loyd je zmagal in osvojil nazive odlično, 1. mesto, CAC, CACIB in BOB (prvak pasme).

Ker smo s sojenjem zelo hitro končali, nismo čakali na finalni izbor BOG. Odločili smo se, da raje naredimo Martinov izlet po Primorski. Dobili smo se z Bondovimi (Luks Zgornjesavski in lastniki), obiskali Leota (Salomona Zgornjesavskega) ter verjetno še zadnjič letos skočili do morja.

Slike iz razstave so TU.


Salomon Zgornjesavski "Leo" z očetom Loydom 


Luks
Zgornjesavski "Bond" z lastnikom 

*

Dodane tudi nove fotografije Tasa in Tara v starosti 7 tednov.


4. november 2011

Nove slike našega T - legla v starosti 4 in 5 tednov!

*

V rubriko "veliki švicarji" smo dodali seznam plemenjakov VŠPP za paritev.

*

Objavljamo nove slike Salomona, Salvadorja, Sydney, Runya, Rone, Pirsa in Palme.

*

Za konec pa še nekaj jesenskih fotografij Brine in Loyda:

 


22. oktober 2011

Po daljšem premoru (težave z računalnikom) se zopet javljamo, tokrat z nekoliko večjim zalogajem Zgornjesavskih novičk. Kar začnimo.

Najprej moramo objaviti razveseljivo novico, da je pes naše vzreje - Klark postal EVROPSKI LEPOTNI PRVAK 2011! Evropska razstava se je odvijala na Nizozemskem, sodelovalo pa je kar zajetno število velikih švicarjev. Naj omenimo, da naš Klark prestižni naslov evropskega prvaka nosi že za leto 2010. Čestitke handlarju in lastnici! Zelo smo ponosni, da je ravno Zgornjesavec že drugo leto zapored najlepši švicar v Evropi :-)


Klark Zgornjesavski (levo)- evropski prvak in BOB zmagovalec na evropski razstavi 2011,
Gran Vencedor Beatriss (desno)

Prilagamo tudi linke do kratkih filmčkov iz razstave. Na TEM filmčku si lahko ogledate ocenjevanje in zmago Klarka v razredu psov prvakov, TUKAJ pa zmago Klarka za naziv najlepšega predstavnika pasme BOB na evropski razstavi (sodnik se odloča med evropskim prvakom - Klarkom in evropsko prvakinjo). Hvala Finnu za poslane slike in filmčke!

Klark je poleg naziva evropski prvak kot prvi slovenski švicar zaključil tudi prvaštvo FCI Centenary (za to prvaštvo štejejo samo nazivi iz najpomembnejših razstav kot so svetovna razstava, evropska razstava ipd.). Čestitamo!

*
Druga pomembna novička je, da smo dobili mladičke. V leglu sta tokrat samo dva mladička, oba samčka. Njuni imeni sta Tas in Tar Zgornjesavski. Mamica Liza je zelo pridna in skrbna mama, pobalina pa sta prava velikana. Pri dobrih treh tednih starosti tehtata že okoli 4200 g! Nekaj slikic si lahko ogledate v rubriki T- leglo!

 
Tas in Tar Zgornjesavski

*
Zelo smo se razveselili tudi zdravstvenih rezultatov Pamele in Parka Zgornjesavskega. Pamela je HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0 z ekstra pohvala za izredno čiste sklepe, Park pa je HD B/B, ED 0/0, 0CD 0/0. Oba sta tudi uspešno opravila vzrejni pregled v Domžalah. Park (evropski mladinski prvak 2010) je tako že na voljo za morebitne paritve. Za informacije nas kontaktirajte.

Nekaj utrinkov iz vzrejnega pregleda:


Pamela Zgornjesavska (HD A/A, ED 0/0, 0CD 0/0), odlična telesna ocena


Park Zgornjesavski (HD B/B, ED 0/0, 0CD 0/0), odlična telesna ocena


Trisha (Loydova hči, HD A/A, ED 0/0, OCD 0/0, oči OK), odlična telesna ocena

*
Prejeli smo tudi veliko slik naših psov iz novih domov. Objavili jih bomo v prihodnjih dneh (ena pa za pokušino).  Hvala vsem, ker nam pošiljate slike! Tega smo zelo veseli.

 
Nero, Loydov sin, ki živi v Nemčiji


29. avgust 2011

Ultrazvočna preiskava je pokazala, da je Liza (Lolita Zgornjesavska) breja! Mladičke tako pričakujemo v začetku oktobra. Zaradi velikega povpraševanja za to leglo, rezervacij ne sprejemamo več. V kolikor se bo pokazalo, da je kakšen mladiček resnično še na voljo, bomo to objavili na naši spletni strani.

Prejeli smo tudi razveseljivo novico iz New Yorka. Drugi (CH. Dark), sin našega Loyda in vnuk naše Brine, je postal lepotni prvak Amerike, in to pri starosti komaj 2 leti! Čestitke lastnikoma, čakamo pa tudi na prve fotografije lepotca!

Dodali smo individualne strani s fotografijami naših S-mladičkov, ki v novih domovih zelo uživajo. Prejeli smo tudi kratek filmček naše Sissi Zgornjesavske, fotografije Pamele Zgornjesavske, ter novičko, da je Cooper (Oscar Zgornjesavski) HD, ED in OCD - free

Oscar Zgornjesavski


1. avgust 2011

Zelo smo veseli, da lahko naznanimo naše novo pričakovano leglo. Odločili smo se ponoviti kombinacijo, ki je že dala evropskega mladinskega lepotnega prvaka in slovenskega lepotnega prvaka. Liza in Loyd pričakujeta mladičke v začetku oktobra 2011. Več o mladičkih tukaj. Že sprejemamo rezervacije.

*

Prejeli pa smo tudi nekaj novih fotografij mladičkov našega plemenjaka Loyda in psičke Tare. Psički so stari že mesec dni. Iz tega legla je na voljo še nekaj samčkov. 

*

Zelo žalostna novica s Češke. Življenje je včasih res nepravično :(

Karon, za vedno boš v naših srcih. Počivaj v miru!


27. julij 2011

Vrnili smo se iz delovnega dopusta. Z Loydom smo se namreč udeležili štirih poletnih razstav v Splitu, 2 mednarodnih in 2 državnih. Domov smo prinesli zajeten izkupiček nazivov - 3 × CAC HR in 2 × CACIB. Loyd je tako odprl hrvaški in mednarodni šampionat

Posebnost razstav v Splitu je, da se dogajanje prične zvečer, ko vročina popusti in traja pozno v noč. Z organizacijo razstav smo zelo zadovoljni, pohvale organizatorjem. 


Karhunkierros Inzaghi "Loyd" 

Z Loydom smo kampirali v kampu, ki se je nahajal čisto ob prizorišču razstav. Tako smo na vse razstave lahko prišli kar peš in čisto zadnji trenutek, brez nepotrebnega čakanja pred ringi. Enkrat smo bili celo tako pozni, da smo zamudili v ring :) Kljub temu smo se s sodnico dogovorili, da nas je ocenila po zaključku ocenjevanja.

Nazaj h kampiranju. Loyd se je izkazal za zelo neproblematičnega psa, s katerim je lahko živeti. Verjetno je bil "najboljpridenpes" v kampu, ki ga ni niti malo motila kopica drugih psov in ljudi, ki so sobivali v kampu. Bil je eden redkih psov, ki v kampu ni lajal. Na parceli je bil večino časa kar odvezan in se ni premaknil iz parcele, kljub temu, da so se mimo ves čas sprehajali ljudje s svojimi štirinožnimi prijatelji. To je več kot odličen socializacijski trening za pse!

Ker se kamp nahaja ob ustju reke, tudi s kopanjem nismo imeli težav. Z Loydom smo lahko plavali tako v morju, kot v reki. Vreme je bilo prav tako naklonjeno psom - brez pretirane vročine. Odličen razstavni dopust na hrvaški obali. Priporočamo!

Nekaj slik iz Splita se nahaja TUKAJ.

*

Vsi naši mladički so že v novih domovih. Salvador je odšel na Hrvaško, Sissi na Poljsko, ostali pa ostajajo v Sloveniji. Srečno, male kepice! Nekaj slikic iz novih domov smo že prejeli. Objavili jih bomo v prihodnjih dneh.


16. julij 2011

Nove slike S-legla. Prva dva mladička odhajata v nov dom že jutri, ostali pa v prihodnjem tednu. Verjamemo, da se bo vsem prav dobro godilo, saj smo ponovno dobili odlične nove lastnike, ki na prihod malih kepic že zelo težko čakajo.


11. julij 2011

Na Loydovo stran smo dodali nekaj fotografij mladičkov iz njegovega aktualnega legla s psičko Taro. Nekaj samčkov je še na voljo - kontaktirajte nas za dodatne informacije.


6. julij 2011

Naši mladički so stari že 6 tednov. Še malo, pa bodo odšli v nove domove. Prilagamo nekaj novih slik 6 tedna.

Tole pa je Brinina in Loydova nova prijateljica Gea (stričeva posvojenka iz zavetišča):


Dobrodošla, Gea!

Imamo pa še veselo novičko - Loyd je postal ponosni očka 8 krasnim mladičkov, 5 samčkom in 3 samičkam. 


24. junij 2011

Naše S leglo je staro že 5 tednov. So pravi mali navihanci. Dodajamo nove slikice 3., 4. in 5. tedna starosti. V tem času so mladički že začeli samostojno jesti, ter bili prvič na sončku. Tudi novi lastniki so jih že prvič obiskali.


13. junij 2011

Fantastičen vikend za nami!

Z našim Loydom smo se udeležili dveh mednarodnih pasjih razstav na Bledu. Loyd je dosegel odličen uspeh:
1. dan: odlično 2, rCAC in rCACIB
2. dan: odlično 1, CAC, CACIB in BOB (najlepši predstavnik pasme)

V finalni BIS ring tokrat nismo šli, saj je bilo Loydu prevroče. Slike iz razstav se nahajajo tukaj in tukaj.Hvala obema sodnikoma za vse te nazive, očetu ponovno za pomoč na razstavi, Sanji za fotke, našim navijačem in gledalcem pa za navijanje in dobro družbo na razstavi :) Imeli smo se zelo lepo.

Da pa je bil pretekli vikend res bombastičen, pa priča še novica iz New Yorka - veliki švicarski planšarski pes Bogi, slovenskega porekla, je postal prvi slovenski švicar, ki je zaključil ameriški lepotni šampionat! Čestitke lastnikoma in prijateljema Susan in Dougu! 


8. junij 2011

Ponovno dodane nove slike S - legla v starosti 3 tedne. 


4. junij 2011

Dodane nove slike našega S - legla. Vsi lepo napredujejo. Pred kratkim so tudi odprli oči in zagledali svojo mamico. Tudi noski se jim že lepo barvajo na črno. So pravi mali cukerčki.


31. maj 2011

Velik uspeh Loyda na državni razstavi psov CAC Hrušica! 

Loyd je dosegel oceno odlično, 1. mesto, CAC, najlepši predstavnik pasme BOB, ter BOG II 4.-8. mesto!


                      Loyd z rozeto                                                           Rona, Lu in Loyd

Očitno se je izplačalo, da smo se vrnili na razstavni prostor. Po prejemu naziva BOB smo odšli domov, v finalni ring namreč sploh nismo nameravali. Še dobro, da smo si premislili :)

Posebna zahvala očetu Albinu za hendlanje Loyda v finalnem ringu ter za pomoč na razstavi! 

Tudi naša Rona Zgornjesavska se je udeležila razstave na Hrušici in dobila odlično oceno ter 2. mesto. Hvala lepa družini Capuder, ker se je odpovedala morju in pripeljala Rono na razstavo.

Čestitke tudi Maticu in Helen Troy za zmago v razredu mladih. 

Slike iz razstave se nahajajo TUKAJ. CAC Hrušica tako še naprej ostaja naša naljubša razstava!


23. maj 2011

Končno! Precej z zamudo, a važno da so tu. Dobili smo 5 čudovitih mladičkov, 2 samčka in 3 samičke. Zelo dobro napredujejo, Osty je krasna in zelo skrbna mamica. 

Imena mladičkov so že znana - samčka sta Salvador in Salomon Zgornjesavski, samičke pa Simba, Sissi ter Sydney Zgornjesavska.

Več o našem S leglu tukaj.


17. maj 2011

Vsi že nestrpno pričakujemo Ostyine mladičke, ki so se očitno odločili, da bodo malo podaljšali svoje bivanje v trebuščku. Tako da danes, 64. dan brejosti, še vedno ni nič novega pri nas ...


11. maj 2011

Prilagamo nekaj luštnih fotografij Nolinih in Loydovih mladičkov, ki smo jih prejeli. Morda bomo tako lažje dočakali Ostyine mladičke, ki se bodo skotili čez približno teden dni. 

Odrasla psička na sliki je Loydova in Nolina hčerka iz prejšnjega legla - prava lepotička.

 


8. maj 2011

Naše spletno mesto je prenovljeno! 
Upamo, da vam je všeč. Veseli bomo vaših komentarjev v knjigi gostov

Najlepša hvala Robertu za oblikovanje.


8. maj 2011

Pluton Zgornjesavski je bil danes ponovno uspešen na razstavi v Mariboru. Prejel je naziv odlično, 1. mesto, CAC in CACIB.  Čestitke!


7. maj 2011

Ostyina brejost je potrjena z ultrazvokom. Mladički se bodo skotili čez približno 10 dni.

Osty Zgornjesavska in njen trebušček

*

Velik uspeh našega Cooperja (
Oscarja Zgornjesavskega). Na dveh mednarodnih razstavah v Zadru je premagal vse prijavljene švicarje! Rezultat: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB. Še malo, pa bo postal lepotni prvak Hrvaške.


19. april 2011

Uspešen teden za nami. V nedeljo se je Pluton Zgornjesavski udeležil ljubljanske razstave CAC Barje, kjer je dosegel fenomenalen uspeh - premagal je vse prijavljene švicarje pri samo 1,5 letu starosti! 

Rezultat: odlično, 1. mesto, prvak razreda mladih PRM, najlepši predstavnik pasme BOB

S tem rezultatom je Pluton postal mladinski lepotni prvak Slovenije - CH J. SLO. Čestitke!

 

 
Pluton Zgornjesavski


*

Loyd in CH J. Nola Zgornjesavska sta dobila mladičke. Slike kmalu! 


17. marec 2011

Pričakujeta se dve legli z našim Loydom.

1. leglo bo skoteno okoli 16. aprila, mamica bo CH J. Nola Zgornjesavska,
2. leglo pa okoli 15. maja, mamica bo Osty Zgornjesavska.

Vsi že komaj čakamo mladičke.

Za informacije o mladičkih nas kontaktirajte.


17. marec 2011

Dodajamo nekaj fotografij našega Copperja (Oscarja Zgornjesavskega), ki živi na Hrvaškem. 
Postal je pravi mačo. Oscar je na voljo za paritve.


Oscar Zgornjesavski


10. marec 2011

Obiskali sta nas Rona Zgornjesavska in Lu Zgornjesavska
Rona je prava navihana, ki ji nikoli ne zmanjka energije, Lu pa pravo nasprotje - umirjena scrkljanka.

Rona, Brina, Loyd in Lu

Obiskal nas je tudi Loydov in Astin sin Lux, pravi lepotec. Od zadnjega obiska je močno zrastel.

Loyd, Brina in Lux

Prejšnji vikend smo se peš odpravili v Srednji Vrh, vasico nad Gozd Martuljkom. 
Bilo je lepo, psa sta zelo uživala!
 
Katja, Loyd in Brina


19. januar 2011

Pluton Zgornjesavski in Patricia sta se udeležila ljubljanske mednarodne razstave in bila zelo uspešna:

odlično, 1. mesto, prvak mladih PRM, najlepši mladi predstavnik pasme JBOB.

Čestitamo! Samo še en naziv PRM osvojita, pa bo Pluton postal mladinski lepotni prvak Slovenije!


30. november 2010

Obiskali smo Loydove mladičke s psičko Tano. So pravi cukri in komaj smo se zadržali, da nismo kakšnega spravili v žep.


Naš Loyd pa je v začetku meseca postal očka še enemu krasnemu leglu s psičko Dono od Radovne. Ker je bilo prvo leglo z Dono tako lepo in zdravo, se je vzreditelj odločil kombinacijo ponoviti. Mladički so zelo veliki in močni, ter lepo obarvani. 

*
Objavljamo slikico Loydove hčerke Trishe, ki smo jo obiskali. Razvija se v pravo mično gospodično.
Albin in Trisha

*
Imamo pa tudi vesele razstavne novičke naših psov.

Najprej iz Češke: naš Maxi Zgornjesavski je imel zelo uspešen vikend. Obiskal je tri razstave v Zagrebu, eno specialno razstavo za švicarje, ter dve mednarodni razstavi. Na vseh treh razstavah je zmagal in premagal vse prijavljene švicarje!
S tem je postal klubski hrvaški prvak ter lepotni prvak Hrvaške CH HR! Čestitamo Maxi in Katrin!

Specialna razstava Zagreb: odlično, 1. mesto, CAC, klubski prvak, BOB, BIS 5. mesto
CACIB Zagreb 1: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB, hrvaški lepotni prvak CH HR
CACIB Zagreb 2: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB, Zagreb winner 2010

Vesele novičke prihajajo tudi iz Amerike. Loydov sin in Brinin vnuk Drugi se uspešno bliža ameriškemu šampionatu. Manjka mu le še 1 točka za ta prestižni in težko pridobljivi naziv. Čestitke in držimo pesti za še eno točko!

Veliki zmagovalec (major winner) Drugi 

Nazadnje pa še na slovenska tla. Ta vikend se je v Vrtojbi odvijala mednarodna razstava. Pluton Zgornjesavski je bil na razstavi prvič in že takoj je dobil naziv prvak razreda mladih. Loydova hči in Brinina vnukinja Diva pa je bila prav tako prvakinja razreda mladih ter JBOB. Diva je s tem postala mladinska lepotna prvakinja Slovenije JCH SLO. Najlepši predstavnik pasme BOB je bil naš Klark. Vsem trem iskrene čestitke! 

Pluton Zgornjesavski: odlično, 1. mesto, prvak razreda mladih PRM
Diva: odlično, 1. mesto, prvakinja razreda mladih PRM, JBOB, mladinska lepotna prvakinja Slovenije 
Klark: odlično, 1. mesto, CAC, CACIB, BOB

*
Čestitke Damjani in Pirsu Zgornjesavskemu za uspešno opravljen izpit A!


8. november 2010

DOBILI SMO EVROPSKEGA PRVAKA IN EVROPSKEGA MLADINSKEGA PRVAKA 2010!

Prejšnji teden smo se udeležili dveh pomembnih razstav, evropske klubske razstave (specialke) in 
evropske razstave psov, kjer smo Zgornjesavci (in nasploh Slovenci) dosegli odlične rezultate.

Evropska klubska razstava - rezultati naših psov:
Karhunkierros Inzaghi (odprti): odlično 3. mesto
Klark (prvaki): odlično 3. mesto
Maxi Zgornjesavski (prvaki): odlično 4. mesto
Diva - Loydova hči (mladi): odlično 1. mesto, prvak razreda mladih, evropska mladinska klubska prvakinja
Osty Zgornjesavska (odprti): odlično 1. mesto, CAC, 3. najlepša psica

Evropska razstava - rezultati naših psov:
Park Zgornjesavski (mladi): odlično 1. mesto, prvak razreda mladih PRM, evropski mladinski prvak 2010
Pluton Zgornjesavski (mladi): odsoten
Karhunkierros Inzaghi (odprti): odlično 5. mesto
Klark (prvaki): odlično 1, CAC, CACIB, najlepši predstavnik pasme BOB, evropski prvak 2010
Maxi Zgornjesavski (prvaki): odlično 4. mesto
Rona Zgornjesavska (najmlajši): zelo perspektivna 2. mesto
Diva - Loydova hči (mladi): odlično 2. mesto
Osty Zgornjesavska (odprti): odlično 2. mesto, r. CAC

Klark, evropski prvak 2010

Čestitke še enkrat vsem!

Rada bi se zahvalila vsem lastnikom naših psov za udeležbo na razstavi, ter vsem, ki ste za nas prišli navijati in nas spodbujati. Lepo je bilo videti toliko starih znancev, lastnikov naših psov in prijateljev po dolgem času.
Posebna zahvala Brežnikom za pasji hotel in odlično kosilo, ter Igorju za vso pomoč na razstavi.

*

Čestitamo pa tudi Loydovemu sinu Drugiju, ki je z zmago na razstavi v Virginiji (ZDA) pridobil 5 točk k šampionatu! 
Bravo!


NOVICE IZ LET 2005-2010 SO V OSEBNEM ARHIVU.


DOMOV   NOVICE    VELIKI ŠVICARJI    NAŠI PSI    MLADIČKI    O NAS    KONTAKT    KNJIGA GOSTOV   LINKI    ZEMLJEVID

eng