DOMOV
NOVICE
VELIKI ŠVICARJI
NAŠI PSI
MLADIČKI
O NAS
KONTAKT
KNJIGA GOSTOV
LINKI
ZEMLJEVID
english

 

O NAS

 


Vseskozi smo pri hiši imeli pse, največkrat nemške ovčarje. Po smrti naše 14-letne psičke Kale smo se stežka odločili za novega psa. Po tehtnem premisleku je decembra 2002 v našo hišo prišel naš prvi veliki švicarski planšarski pes – psička Brina. Tako se je počasi začela pisati zgodovina naše psarne.  


Neža in Brina       

Vesna in Brina


V naši družini za pse in vzrejo skrbimo prav vsi člani družine. Menimo, da se s pravo vzrejo psov ne more ukvarjati en sam človek. Ker nam je pomembno, da so psi dobro socializirani, naučeni in poslušni, v naši psarni navadno živita največ dva psa. Le tako vsakemu psu lahko namenjamo dovolj pozornosti, ki jo potrebuje. Prav iz tega razloga imamo nekaj psov tudi v solastništvu (na papirju so še vedno malo naši, pozornost in topel dom pa jim nudijo solastniki). Naše psičke imajo v svojem življenju povprečno 2-3 legla. Med legli pri eni psici vedno mine vsaj leto dni do naslednjih mladičkov, v primeru težav pri kotitvi pa dve leti ali več. Psi, ki jih uporabljamo za vzrejo, so pregledani za vse pasemsko tipične bolezni. 

V času naše vzreje smo vzredili že kar nekaj visokokakovostnih mladičev, med njimi nekaj multišampionov, večkratnega evropskega prvaka, evropskega mladinskega prvaka in vice svetovnega prvaka v lepoti. Mladičke imamo le občasno, paritvene kombinacije pa so skrbno izbrane. Oddaljenost dobrega in primernega plemenjaka nam ni pomembna. Trudimo se za vrhunsko oskrbo in maksimalno socializacijo mladičkov. Vsi mladički so prodani s pogodbo in obvezo novih lastnikov k pregledu vseh pasemsko tipičnih bolezni ter prepovedjo produciranja nerodovniške vzreje. Le tako lahko zaščitimo pasmo. Z novimi lastniki želimo ohraniti nadaljni stik. Na voljo smo jim 24 ur dnevno.


Brina, Loyd in Igor

 


Lisa Zgornjesavska, Loyd, Katja in Brina  

CILJI
Pri vzreji velikih švicarskih planšarski psov stremimo k naslednjim ciljem:

1. Zdravje
2. Značaj
3. Lepota

Trudimo se za zmanjševanje bolezni OCD pri pasmi ter se zavzemamo za obvezen pregled vseh pasemsko tipičnih bolezni (HD, ED, OCD). Želimo si vzrejati značajsko stabilne, neagresivne in dobro socializirane mladiče. Pasmo želimo približati idealu FCI standarda za velike švicarske planšarske pse.

 


Brina, Rona Zgornjesavska, Albin, Runy Zgornjesavski, Loyd 

 

Če smo vas v tej kratki predstavitvi prepričali, nas pokličite in dogovorili se bomo za obisk in ogled naših psov. Preberite tudi INFORMACIJE ZA BODOČE LASTNIKE.


DOMOV   NOVICE    VELIKI ŠVICARJI    NAŠI PSI    MLADIČKI    O NAS    KONTAKT    KNJIGA GOSTOV   LINKI    ZEMLJEVID

eng