DOMOV
NOVICE
VELIKI ŠVICARJI
NAŠI PSI
MLADIČKI
O NAS
KONTAKT
KNJIGA GOSTOV
LINKI
ZEMLJEVID
english

Veliki švicarji > Prehrana in veliki švicarski planšarski psi

PREHRANA IN VELIKI ŠVICARSKI PLANŠARSKI PSI

 


Za velike švicarske planšarske pse je priporočljivo, da celo življenje jedo 2 × dnevno, zjutraj in zvečer. Tako njihov priporočeni dnevni obrok razdelimo na dva dela in želodček nikoli ni preveč poln. Paziti moramo, ker lahko pride do zasuka želodca. Zato naj pes eno uro pred obrokom in po obroku ne divja in skače. Najslabše za zasuk želodca je, če psa nahranimo takoj po sprehodu ali pred njim. Stresne dogodke (pasje razstave, vožnjo z avtom, paritve idr.) obravnavamo enako kot sprehod. Pes pred in po hranjenju nikoli ne sme biti preveč razburjen – vedno se mora prej umiriti. Tako je možnost za zasuk želodca manjša.

Naši psi jedo večinoma brikete, večkrat pa tudi kuhano hrano. Prisegamo na visoko kakostne brikete blagovnih znamk Purina Proplan ali Biomill.

Pri nakupu hrane moramo paziti, da le ta ne vsebuje več kot 1 % kalcija. Preveliki odmerki kalcija lahko povzročijo bolezen OCD! Ni slabo, če ima hrana tudi dodatek glukozamina in hondroitina za obnovo sklepov.

Psu (posebno mlademu do 14. meseca starosti) ne dajemo nobenih dodatnih vitaminov ali dodatnega kalcija. Zadostno količino vseh potrebnih snovi za normalen razvoj pes dobi z visokokakovostnimi briketi.


DOMOV   NOVICE    VELIKI ŠVICARJI    NAŠI PSI    MLADIČKI    O NAS    KONTAKT    KNJIGA GOSTOV   LINKI    ZEMLJEVID

eng